FTP létrehozása.

Válasz

Az FTP létrehozásánál mindössze 3 adatot kell megadnunk.

1: Felhasználónév: bármi lehet
2: Jelszó: bármi lehet
Csatlakozáshoz ezt a két adatot valamint a Host nevet kell megadni ami lehet a domain nevünk (ha már működik) vagy a szerver IP címe.
(mindkettőnél ügyeljünk arra hogy lehetőleg ne 12345 legyen a jelszavunk ezt egy jelszótörő program kb: 1 mp alatt feltöri, lentebb generálhatunk magunknak biztonságos jelszavakat, és a meglévőket le is ellenőrizhetjük)

3: Könyvtár elérési út:  ha tárhelyünket csak egyedül használjuk akkor a legegyszerűbb ha 1db FTP hozzáférést csinálunk a gyökér könyvtárhoz, ebben az esetben csak // jelet kell beírni. Ha másnak is akarunk hozzáférést adni, de nem akarjuk hogy mindenhez hozzáférjen akkor azt a mapát adjuk meg amihez az engedélyt megadjuk: Pl: /domainvem.hu/  vagy ha jobban szükiteni szeretnénk a hozzáférését például hogy csak a képeket tartalmazó mapához férjen hozzá az illető akkor adjuk meg a teljes elérési utat. Pl: /domainevem.hu/upload/images/
(Természetessen az elérési út minden programnál más.
)

 A leggyakoribb hibák:

  • Létrehozta az FTP hozzáférést, de nem tud csatlakozni - Vagy rossz adatokat adott meg a csatlakozáshoz, vagy nem várta meg az 5 percet amig a rendszer a létrehozott adatokat beélesíti.
  • Rossz könyvtárnevet adott meg, a domain a /domainevem.hu/ mappára mutat és az FTP-t a /domainevem/mappához hozta létre.
  • kitöröltem mind a 3 FTP csatlakozás, és a rendszer nem enged ujat létrehozni -  Várjon 5 percet amíg a rendszer ténylegesen végrehajtja a törlést.

Kategória