Domain név felvétele, hogy kell ?

Válasz

 

Amennyiben önnek van már egy regisztrált domaineve (vagy regisztrálás alatt álló) és szeretné azt a tárhelyen használni, akkor azt hogy használni tudja hozzá kell adni a tárhelyéhez.
Ehez a következő lépéseket kell tennie:

1 lépés: Az adminisztrációs felületen a bal oldali menüből válaszuk ki a Domain/Aldomain menüpontot azon belül pedig a Domain hozzáadását.

A megjelenő ablakban adjuk meg a szükséges adatokat:

A domainév sorba írjuk a domainevünket http//: és www előtagok nélkül!
A könyvtár névhez bármit írhatunk, de érdemes a domainevünkel megegyező könyvtárnevet választani, hogy könnyen kiigazodjunk könyvtáraink között.
A könyvtárnévnek / jelel kell kezdődnie és / jellel kell végződnie. (ha a könyvtár még nem létezik akkor azt a rendszer automatikusan létrehozza)


Az ékezetes domainneveket az adminfelületen kódolt formában kell beírni
Például: ékezetes.hu kódolt forma: xn--kezetes-9xa.hu
Kódoláshoz dekódoláshoz használja a lentebb található Ékezetes Domain Converter-t

 2. lépés:

Ahoz hogy a domainév ténylegessen müködjön, a domainévnek a szerverre kell mutatnia.
Ezt a domain adminisztrációs felületen DNS beállitásoknál lehet megtenni.
Amennyiben ön cégünkön keresztül regisztráltatta a domainevét akkor önnek ezzel nincs semmi tennivalója, munkatársunk a regisztráció után beálltja a megfelelő adatokat. (ha véletlenűl mégsem müködne kérjük jelezze, és megnézzük nem mi ütöttünk félre valamit)

Ha a domainevet más cégen keresztül regisztrálta, akkor vagy az ottani ügyfélszolgálatnak kell szólni, hogy a domainevet irányítsak át a szerverünk IP címére (az IP címet megtalálja az adminfelületen)
vagy ha kapott a domainévhez adminisztrációs felületet akkor ott saját magunknak kell beállítani a DNS-t.
Az A record-nál két bejegyzést kell létrehoznod „domainevem.hu” és „*.domainevem.hu” mindkét bejegyzés a szerverünk IP címére mutasson.

(ha azt szeretné hogy cégünk kezelje az ön domainjeit, akkor regisztráltassa át cégünkhöz)


 Sok ember összekeveri a DNS szervert és a webdigital admin felületén található domain név menüpontot.
A különbség, hogy a DNS szerverrel a szerver helyét (IP cimét) határozzuk meg, az admin felületen található domain menüpontalt, pedig a szerveren belüli útvonalat VHOST (könyvtárstrukturát) határozzuk meg.

Vagyis ha egy internetező meg akarja tekinteni a valami.hu domain alatt található weboldalt, akkor először a DNS szerverről lekérdezi az adatokat, ami elárulja neki, hogy a valami.hu a 72.123.4.x  IP címen található.
Ezután az internetező gépe üzenetet küld a 72.123.4.x  IP címen található szervernek, hogy szeretné megnézni a valami.hu weboldalt.
A szerver, megnézi a VHOST alapján, hogy a megadott domain névhez tartozó oldal melyik könyvtárban található (pl: ../www/data/valami.hu/public_html/ )  Ha megtalálta a megadott könyvtárat, akkor betölti az index.html-t vagy index.php fájlt, feldolgozás után pedig az eredményt elküldi az internetező gépére.

 

 

Kategória

A kérdés címkéi