Szeretnék egy aldomaint létrehozni, hogy kell ?

Válasz

Ha már rendelkezünk domainévvel, és ahoz szeretnénk létrehozni mondjuk egy forum.domainevem.hu aldomaint akkor a következőt kell tennünk:

 1 lépés: Az adminfelületen a bal oldali menüsoron válaszuk ki a Domain/Aldomain menüpontot, majd ott kattintsunk az Aldomain hozzáadása gombra:
Itt a megjelenő ablakban az első rublikába írjuk be az aldomain nevét esetünkben a forum-ot, a legördülő listából pedig válaszuk ki a domainevet amihez az aldomaint szeretnénk hozzáadni. (A legördűlő listából akkor tudunk más domaint választan, ha már van beregisztrált domainevünk)

 2. lépés: Adjuk meg az elérési utat ahova az aldomain mutasson: Ez lehet akár a gyökérkönyvtárban is pl: /forum/ de érdemesebb a domain könyvtárába létrehozni egy forum nevű mapát és abba feltölteni a forum fileokat (amennyiben a könyvtár még nem létezik, akkor a rendszer azt automatikussan létrehozza) Amennyiben a főkönyvtárban használunk .htaccess fájlt, akkor érdemesebb a könyvtárat a gyökérbe tenni , mert bizonyos funkciók hibásan működhetnek.

 
Arra figyeljünk hogy a könyvtárnév ugyanaz legyen amit a domain létrehozásakor is megadtunk, különben a rendszer egy uj könyvtárat hoz létre az új névvel.

Amennyiben több weboldalunk is van, de mindhez ugyanazt a fórumot, képgalériát, stb. szeretnénk használni akkor a másik domainevünkhöz is létrehozhatunk egy aldomaint ami ugyanarra a könyvtárra irányítva.

 Ha kész akkor a fórumot a létrehozott aldomainről tudjuk elérni és adminisztrálni. Pl: http://www.forum.domainevem.hu/

Gyakori hibák:

  • A könyvtárnevek nem egyeznek meg.  A domain létrehozásakor /domainevem.hu/ szerepel, az aldomainél pedig /domainevem/. A két névnek azonosnak kell lennie.
  • Létrehozta, de nem akar bejönni a feltöltött oldal: valószínű nem várta meg az 5 percet míg a rendszer élesíti a nevet.
  • Nincs feltöltve index. fájl. 

Kategória