Nincs még domain nevem, hogy tudom addig elérni az oldalam?

Válasz

Amennyiben már megrendeltük a tárhelyet, de még a domain nevünk nincs beregisztrálva, szükségünk lesz egy ideiglenes elérhetőségre, hogy weboldalunkat addig is el tudjuk érni.
A tárhely ideiglenes eléréséhez minden ügyfelünk szabadon használhatja cégünk által biztosított aldomaint. pl: valami.s1.webdigital.hu

Amennyiben az oldalhoz később lesz regisztrálva domainnév akkor érdemes az 1-es ponttal kezdeni (később is megadható, ha igény lesz rá), amennyiben csak tesztelési céllal kell az ideiglenes elérhetőség akkor ezt a lépést kihagyhatjuk és rögtön a 2 es pontra ugorhatunk.

1 lépés: Hozzunk létre egy domaint az admin felületen.
A domain névhez, a regisztrálás alatt lévő domain nevünket írjuk,  http:// és www  előtagok nélkül.
ékezetes neveket a kódolt formában kell beírni: xn--......hu  (ezt a domain.hu oldalon tudhatjuk meg legegszerűbben.)

Könyvtárnévnek bármit megadhatunk, amennyiben FTP-n már létrehoztunk egy könyvtárat a weboldalunknak, akkor azt adjuk meg.
Ha még nem hoztunk létre semmit akkor a megadott könyvtárnevet a rendszer 5 percen belül automatikusan létrehozza, amibe FTP-n keresztül az oldal kódjait tölthetjük.
A könyvtárnevet / / jelek közé kell írni, ékezetes karaktereket lehetőleg ne használjunk!
(könyvtárnak érdemes a domainevével megegyező könyvtárat létrehozni pl: /domainevem/ vagy /domainevem.hu/ , a megadott könyvtárnevet a rendszer 5 percen belül automatikusan létrehozza, amibe FTP-n keresztül az oldal kódjait tölthetjük.
Amint a domain be lesz regisztrálva és a szerverre mutat, akkor az oldal azzal is elérhető lesz.

2 lépés: Hozzunk létre egy aldomaint az adminfelületen. Az aldomain neve bármi lehet. (Amennyiben webdigital-os aldomaint választunk elképzelhető hogy amit választottunk más már használja, ilyenkor válaszunk másikat)
Arra figyeljünk hogy a könyvtárnév ugyanaz legyen amit a domain létrehozásakor is megadtunk (csak akkor ha az 1-es lépéssel kezdtük), különben a rendszer egy uj könyvtárat hoz létre az új névvel. A legördűlő listából akkor tudunk más domaint választan, ha már van beregisztrált domainevünk, ebben az esetben akár ahhoz is készíthetünk aldomaint.

 Ha kész akkor az oldalunkat ideglenesen a létrehozott aldomainről tudjuk elérni és adminisztrálni.
A domainnév beregisztrálása után érdemes az aldomaint törölni, nehogy a google duplikált tartalomnak tekintse a két elérhetőséget, és ezért hátrább rangsorolja oldalunkat a találati listában.

Gyakori hibák:

  • Az aldomaint a még beregisztrálatlan domain névhez hozta létre. A megoldás olyan domain névhez rendelje hozzá az aldomaint ami biztos be van regisztrálva, és a szerverre mutat.
    Ha nincs még aktív domain neve, használja a cégünk által biztosított webdigital-os domain nevet.
  • Létrehozta, de nem akar bejönni a feltöltött oldal: valószínű nem várta meg az 5 percet míg a rendszer élesíti a nevet.
  • 5 perc után is csak az alapértelmezett oldal jelenik meg, ebben az esetben a böngészője a memóriából (cache) tölti az oldalt, vagy indítsa újra a böngészőt, vagy frissítéshez használja a CTRL+F5 gombokat.
  • 403 forbidden hibaüzenetet kap: valószinű rossz könyvtárba töltötte a tartalmat, vagy nincs betölthető (index.html, index.php) fájl. (FTP létrehozásánál érdemes a gyökérkönyvtárat // megadni a könyvtár sornál, igy jobban át tudja tekinteni a könyvtárstrukturát)

Kategória

A kérdés címkéi